Bonanza

Bonanza är en spelautomat från Big Time Gaming, där de använder sig av sin funktion med megaways. Det finns många vinstchanser i spelet på grund av dess höga RTP och volatilitet. Dessutom försvinner alla vinnande symboler och ersätts med nya för chans till flera vinster på samma snurr.

Tema och grafik

Temat i spelet är guldgruvor och skatter, och du stöter på gruvvagnar, dynamit och ädelstenar på hjulen. Förutom ädelstenar kan du också snurra fram spelkortsvalörer på hjulen, det är de symbolerna som delar ut lite lägre vinster. Grafiken är välgjord, musiken och ljudeffekterna är bra och det finns härliga animationer. I bakgrunden till spelet ser du berget, en liten stuga och lite gräs och blommor.

Vinstlinjer och insatser

Bonanza består av sex hjul som kan få upp till sju symboler vardera. Det finns också ett extra hjul ovanpå hjul 2-5 som ger fler vinstchanser. Det finns inga vinstlinjer i spelet, istället finns det upp till 117 649 vinstvägar, så kallade megaways. När det kommer till insatserna i spelet kan du satsa från 2 kronor upp till 200 kronor per snurr. Maxinsatsen är relativt låg för en videoslot.

Bonusfunktioner

Det finns det extra hjulet på rad 2, 3, 4 och 5 som är en typ av bonus. Detsamma gäller reaktionerna som innebär att de vinnande symbolerna försvinner och ersätts av nya. För att aktivera free spins-läget måste du landa minst fyra scatter-symboler, vilket ger dig 12 gratissnurr. En extra scatter ger dig fem extra gratissnurr och du kan få mer än en extra.

Det finns också en wild-symbol i spelet som ersätter andra symboler. När du spelar dina free spins finns det en obegränsad vinstmultiplikator som ger dig chansen att vinna stort. Den ökar med ett för varje reaktion. Du kan även trigga om dina gratissnurr genom att landa free spin-scatters på det horisontella hjulet. Du behöver tre eller fyra stycken för att få fem eller tio gratissnurr.