Mega Fortune

Mega Fortune, som lanserades år 2014, är en av den svenska spelutvecklaren NetEnts mest kända spelautomater. Detta är dock inte vilken slot som helst – den håller nämligen världsrekord i högsta vinstutdelning någonsin. Slottens tre progressiva jackpottar gör den till ett extra attraktivt val bland spelare i jakt på den riktiga storvinsten.

När du spelar Mega Fortune går en del av din och andra spelares insatser till en gemensam pott som är kopplad till ett nätverk, vilket betyder att spelare från flera olika casinon är med och bidrar till potten. Detta gör att jackpotten kan växa riktigt stor – ofta ligger den på flera miljoner euro.

Vinstlinjer och insatser

Mega Fortune spelas på 5 hjul och 3 rader, likt många andra av dagens spelautomater. De 20 vinstlinjerna är fasta, vilket betyder att de inte kan justeras manuellt. Vinster sker som vanligt från ett håll – från vänster till höger – och du behöver minst tre likadana symboler på en vinstlinje för att få vinst.

Insatserna i spelet börjar på 0,20 euro och sträcker sig upp till 80 euro per spelomgång. För att justera insatsen använder du knapparna för myntvärde (mellan 0,01 – 1,00) och insatsnivå (mellan 1 – 4). Under spelplanen håller du koll på hur mycket du vunnit samt hur mycket du har kvar att spela för.

Bonusfunktioner och jackpott

Mega Fortune innehåller flera intressanta bonusfunktioner, bland annat en wild som kan ersätta alla andra symboler på spelplanen. Lyckas du snurra fram tre stycken wilds kommer du att aktivera ett respin där wild-symbolerna behåller sin ursprungliga position. Mellan 10 – 20 free spins med en multiplikator på x3 aktiveras med hjälp av 3 – 5 scatter-symboler.

Bonusspelet i Mega Fortune startar du genom att få minst 3 bonussymboler på hjul 3, 4 och 5. Det är nu du kan vinna en av tre jackpottar: Mega, Major och Rapid. För att vinna behöver du stanna lyckohjulet på exakt rätt ställe. Lyckas du inte med det kan du åtminstone vinna en stor myntvinst.