Texas Hold’Em

Texas Hold’Em är ett av det mest populära kortspelen i världen. I spelet tävlar mellan två till nio spelare om att ta varandras pengar genom att spela om vem som har den bästa handen. Spelare kan vinna genom att ha den bästa handen eller genom att bluffa sina motspelare till att ge upp.

Eftersom spelet kan beslutas genom att bluffa andra spelare ligger det ett större fokus på psykologi och analys om sina motspelare gentemot andra spel. Det särskiljande i Texas Hold’Em gentemot andra former av poker är att varje spelare endast tilldelas två kort i handen, och upp till fem gemensamma på bordet.

Hur spelar man Texas Hold’Em?

I Texas Hold’Em blir varje spelare tilldelad två kort på handen som de håller gömda från andra spelare. I början av varje runda måste spelarna lägga en satsning oavsett vilka kort de har tilldelats. Sedan turas spelarna om att antingen lägga sig om de har dåliga kort eller att satsa pengar.

En spelare kan matcha det senaste vadet med samma mängd pengar för att stanna kvar i spelet, eller höja satsningen av pengar. Om spelaren höjer kan det vara ett tecken på att denne har en bra hand och tror sig kunna tjäna en större mängd pengar från sina motståndare genom att öka potten.

Hur vinner man?

Om en spelare känner att kostnaden för att hålla sig i spelet ökar högre än denne är beredd att satsa så kan spelaren lägga sig, då förlorar spelaren allt som hittills har satsats men inget av sina resterande pengar. Om alla spelare matchar nya satsningar till slutet av spelet jämför man sina kort.

Spelarna använder sig av det fem korten som delas ut på bordet och sina två hemliga kort för att göra en kombination av totalt fem kort, och jämför dessa sedan med resterande spelare för att utse vem som vinner. Ovanliga kombinationer är i regel värda mera, så som tre par eller fem i samma svit.