Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest är en slot från svenska NetEnt som lanserades 2011 och som snabbt blev en favorit på casinomarknaden. Spelautomaten har fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer där vinster sker från vänster till höger. Temat i spelet kretsar kring upptäckaren Gonzo som är på jakt efter Mayarikets gömda skatter.

Vinstlinjer och funktioner

Gonzo’s Quest har 20 fasta vinstlinjer där vinster beräknas från vänster till höger. Enbart den högsta vinstkombinationen per vinstlinje ger vinst och vinner du flera gånger samtidigt läggs dessa vinster ihop innan de betalas ut. Istället för att hjulen på spelplanen snurrar faller symbolerna bort när spelomgången startas. Du startar spelet med knappen i mitten och med knapparna “Max Bet” och “Autoplay” kan du förenkla spelupplevelsen ytterligare.

Insatser

Insatserna i Gonzo’s Quest sträcker sig från 0,20 euro upp till 50 euro, vilket gör detta till ett spel med relativt låga insatsgränser. Du justerar insatsen med hjälp av knapparna för insatsnivå, som anger antalet mynt du spelar med per linje, samt knappen för myntvärde, som anger vad varje mynt ska vara värt. Under spelplanen håller du enkelt koll på din spelkassa samt dina vinster.

Bonusfunktioner och symboler

Bonusfunktionerna i Gonzo’s Quest är många och underhållande. Den centrala funktionen i spelet är den klassiska lavinfunktionen som gör att vinnande kombinationer sprängs och försvinner från spelplanen. I samband med detta lämnar de plats åt nya symboler, vilket gör att du kan vinna flera gånger på raken. För varje vinst aktiveras dessutom en multiplikator som kan landa på upp till x5 i grundspelet.

Bortsett från detta finns ett free spins-läge som aktiveras med Free Falls-symbolen. Tre sådana symboler aktiverar 10 free spins där vinster i samband med lavinfunktionen kan multipliceras med upp till x15. Wildsymbolen hjälper dig att skapa vinster enklare genom att ersätta andra symboler. Gonzo’s Quest är ett populärt spel som blivit omtyckt av spelare, inte minst på grund av dess enkla, men underhållande funktioner.